Nu har jeg efterhånden prøvet alle tænkeliger ratioer af mælk,fløde,sukker og æg for at få en vanilleis der ikke krystallisere når den har været en tur i fryseren.
Der er flere der skriver at man skal bruge skummemælkspulver, glukose og jeg ved ikke hvad, men jeg ville jo ønske at man kunne lave det uden alt det hokus pokus og bare rent mælk/fløde - Det er jo det der er meningen med ismaskinen!?
Når det er sagt, så havde jeg et par dåser kondenseret mælk i skuffen fordi jeg havde set Price lave karamel, og det er man jo nødt til!! Eller...
Nestlés kondenserede mælk er i hvert fald blevet til is, og det er jo helt FANTASTISK!! Ingen krystaller, intet sært på bagsiden af skeen (hvilket er tegnet hos min mand og isen er god) og det skal ikke engang varmes, tjekkes, tykne eller lign.
Derfor:
1 ds. kondenseret mælk
1 æg
2 spsk. sukker
1,5 dl. letmælk
1 vanillestang
Pisk ægget med sukker og vanille og bland med kondenseret og alm. mælk. Kom massen i ismaskinen og frys efter i fryseren..
Voila og NYYYYYD det :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar