lørdag den 5. juli 2014

Hammergod og nem chokoladeis med nødder, rom og kaffe

Når alt kommer til alt, så er det jo chokoladen der vinder.. I kaffen, i kagen, i slikskuffen og... I isen!!



Så her er en chokoladeis der smager af KAPOW, men som egentlig er hammernem fordi det er med kakao i stedet for rigtig chokolade.

Det er noget tid siden jeg lavede den, så opskriften er ikke heeelt præcis. Men prøv dig frem, det er jo også forskelligt hvad man er til.

1 ds. kondenseret mælk
1 æggeblomme
1,5 dl. letmælk
2 spsk. sukker
3 store spsk. mad-kakao
2 tsk. romessens
1 spsk. varmt vand
1 tsk. espressopulver /eller  2 spsk. stærk kaffe
1 lille håndfuld valnødder

Rør kaffe og kakao ud med det varmevand så der ikke er nogle klumper. (Hvis der er fremgår det lidt som chokoladestykker, så det er ikke så slemt)

Pisk blommen med sukkeret, bland med kondenseret og alm. mælk. Tilsæt kakao-kaffeblandingen samt rom-essens og kom i ismaskinen. Tilsæt nødder til allersidst når isen er næsten klar.

Velbekomme og husk at tage den "store mave med" når du laver denne her :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar