torsdag den 30. juli 2015

Gelato - Italiensk is, lige fra ismaskinen..

Yay..  Det er endelig lykkes mig at lave en mælkeis - helt uden snyd (kondenseret mælk), skummemælkspulver eller andet hokus pokus.. Der kommer ingen krystaller og det eneste minus, er at den smelter liiidt hurtigt, så du skal spise den med det samme!

Hemmeligheden er sirup i stedet for sukker.. præcis den sammen som jeg bruger til sorbeterne.

Det vil sige at det endelige resultat bliver lidt lige som en sorbet i konsistensen, men med mulighed for at lave andet end frugtis - jeg tænker allerede: chokolade, nødder, vanille, peanutbutter, karamel osv. osv.

Jeg har allerede lavet den første med hasselnødder og chokolade... Den venter nu bare i fryseren på at blive spist :-)

Opskrift:
En lille håndfuld hasselnødder
2 spk kakao
en knivspids salt
2,5 dl. sirup - se opskrift fra sorbeter
2,5 dl. sødmælk

Rist nødderne på en varm pande og gnid skallerne af.
Hæld mælken over, tilsæt kakao, og varm igennem et par minutter.
Blend kakaomælken med nødderne og tilsæt salt og sirup.
Køl af og hæld i ismaskinen..

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar